Anahtar Kelimeler: Kadının sorunu toplumsal

?Kadının sorunu toplumsal?^

?Kadının sorunu toplumsal?^

?Kadının sorunu toplumsal?^

Baro´dan açıklama

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü basın toplantısı düzenleyen Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Kader Ateş Şahin, ?Günümüzde, kadına yönelik şiddet olgusu, sadece bir kadın sorunu olarak değil, toplumsal bir sorun olarak çok yönlü olarak gündeme almakta ve çözüm üretmek için sosyoekonomik koşullar, politik gelişmelere ve kültürel etkenlerle birlikte değerlendirilmektedir.?dedi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

25 Kasım Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü nedeniyle Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Kader Ateş Şahin, baro toplantı salonunda basın açıklaması yaptı. Şahin yaptığı açıklamada, ?Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir. Birleşmiş Milletler Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesinde ve Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesinde kadına yönelik şiddet ?kamusal veya özel yaşamda kadınlara fiziksel, cinsel veya psikolojik acı, ıstırap veren ya da özgürlükten, ekonomik gereksinimlerinden yok bırakma´ olarak tanımlamıştır. 25 Kasım gününün kadınlarla ilgili diğer günlerden önemli bir farkı vardır. O da 25 Kasımlarda dünyanın her yerinde kadınlara ve kızlara yönelik artan cinsiyete dayalı odaklanılmış olmasıdır. Günümüzde, kadına yönelik şiddet olgusu, sadece bir kadın sorunu olarak değil, toplumsal bir sorun olarak çok yönlü olarak gündeme almakta ve çözüm üretmek için sosyoekonomik koşullar, politik gelişmelere ve kültürel etkenlerle birlikte değerlendirilmektedir.?dedi.

VAKALAR DİKKAT ÇEKİCİ!

Şahin kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiğini belirterek, ?Yerel ve ulusal medyaya yansıyan haberlere göre 2015 yılında Ekim ayına kadar erkekler 236 kadını boşanmak istediği ve evlenmek istemediği öldürdü. Kadına yönelik şiddet artarak devam etti. 15 kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti. 5 kadın ve kız çocuğuna zorla fuhuş yaptırdı. 29 kadını yaraladı. 6 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulundu. Öldürülen kadınlar arasında yasal haklarını kullananlar, katili hakkında 3 kez koruma kararı çıkartmış olanlar da vardı? diye konuştu.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı